Print This Page

Actueel

2800 kg hoogstamappels voor Fryske Frucht Oogstfeest

7-10-2015

Afgelopen zaterdag hebben zo’n 30 plukkers 2800 kg biologische appels uit de hoogstamboomgaarden van It Griene Nêst in Sumar en De Spitkeet in Harkema geplukt. Plukkers die Fryske Frucht actief heeft gezocht en het aantal overtrof de verwachtingen. ’s Ochtends en ‘s middags appels plukken met koffie, thee, appeltaart, een biologische lunch,  proeven van vele verschillende Friese oude appelrassen en afsluitend met appelsap en -cider. Een echt plukfeest dat  2800 kg appels heeft opgeleverd, 800 meer dan gepland. Biologische sapmaker Frytsjam in Twijzel maakt er de ambachtelijke appelsap ‘PUUR 2015’ van die gepresenteerd wordt op het komende Fryske Frucht Oogstfeest op 8 november. Een tweede appelfeest waarbij iedereen alvast is uitgenodigd.

Fryske Frucht Oogstfeest
Op zondag 8 november van 14.00 tot 17.00 uur komen liefhebbers van lekker eten en in het bijzonder liefhebbers van oude appelrassen bijeen op het Fryske Frucht Oogstfeest in Hotel Tjaarda Oranjewoud in Oranjewoud. Een culinair feest rondom de oogst van verschillende Friese appelrassen en al het lekkers wat je ermee kunt maken. Naast een proeverij van diverse appelrassen vullen Restaurant Het Ambacht en Restaurant De Koningshof uit Heerenveen, Restaurant Het Spijshuys uit Boornbergum en Tjaarda het culinaire gedeelte in met een uitgebreide kookdemo en proeverij van diverse gerechtjes met daarin verschillende heerlijke appelrassen verwerkt. Plukkers van het plukfeest van afgelopen zaterdag kunnen op het oogstfeest hun fles Appelsap PUUR 2015 afhalen.

Verkiezing voor de lekkerste Friese Appeltaart 2015
Een apart onderdeel van het Oogstfeest is de Verkiezing voor de lekkerste Friese Appeltaart 2015. Er zijn prachtige prijzen en eeuwige roem te verdienen. Een deskundige jury beoordeelt de creaties en roept nog tijdens het Oogstfeest een winnaar uit.
Denk je een overheerlijke en verrassende appeltaart te kunnen bakken? Doe dan mee en meld je aan voor 1 november 2015 via info@fryskefrucht.frl o.v.v. voor- en achternaam, woonplaats, mailadres en telefoonnummer. Je recept en appelgebakje of appeltaart kun je tijdens het oogstfeest inleveren.

Binnenkort volgt meer info over de verkiezing en het oogstfeest.

Voor vragen over het oogstfeest of de verkiezing kun je bellen naar: 06 – 517 522 41.

Fryske Frucht organiseert het oogstfeest en de verkiezing. Stichting Wrâldfrucht ondersteunt hen in de promotie ervan.

 

Foto-impressie Fryske Frucht Plukfeest 2015


Plukkers in actie

De mooisteappels hangen in de top ;-)

Schudden aan de boom en de appels rapen is ook een manier....

En de volgende appelboom is aan de beurt.

Appels plukken is nog geen sinecure

Dat geeft voldoening: een kist vol geplukte appels.

Met de trekker worden de appels opgehaald.

Ook hier hangen nog veel lekkere appels in top.

Heerlijk....versere appels dan dit kun je niet krijgen.

Omrop Fryslân kwam ook nog een kijkje nemen.

De appels in de vrachtauto

Nagenieten met een appelsap en appelcider....proost!

 

 


Vorige: Home
Volgende: Nieuws archief