Print This Page

Actueel

10,11 & 12 december: Theaterdiners in Restaurant Het Ambacht

27-11-2015

In Wâldpyk-restaurant Het Ambacht (de voormalige Ambachtschool) aan de Burgemeester Falkenaweg 56 in Heerenveen kunt u op 3 verschillende avonden in december genieten van een 3-gangendiner met THEATER. De avonden beginnen om 18:30 uur met het diner en zo rond de klok van 20:00 uur komen de artiesten u verblijden met een optreden. Mirjam van Dam, Martin Šimek en Jeroen de Groot met Brook Cuden geven 3 voorstellingen in Het Ambacht.

Donderdag 10 december 2015: Mirjam van Dam: Dead Singers Society
Whitney Houston, Amy Winehouse, Billie Holiday, Etta James, Janis Joplin, Judy Garland... Allemaal wereldberoemde, maar inmiddels dode zangeressen, constateerde Mirjam van Dam. Allen ten onder gegaan aan hun eigen roem. Roem moet wel een niet te dragen lot zijn. In de komische muzikale ‘Dead Singers Society' haalt ze alles uit de kast om haar idolen te doorgronden en zich aan hun levens te spiegelen. Ze wekt Whitney, Amy, Billie en al die anderen tot leven en probeert zichzelf te ontworstelen aan de realiteit van haar eigen saaie bestaan. Een voorstelling met prachtige ballads, swingende songs en droog-komische scenes.

Boek de voorstelling van Mirjam van Dam


 

Vrijdag 11 december 2015: Martin Šimek: Enkelspel
Martin Šimek is een geboren verteller en oud-tennisser. In ‘Enkelspel’ vertelt hij over omgaan met verlies. ‘Als je geen pech hebt, heb je al mazzel genoeg”, stond er boven de werktafel van Ajax-voorzitter Jaap van Praag. Hij had namelijk nagenoeg al zijn familieleden in het concentratiekamp verloren. Boven de werktafel van Martin Šimek hangt een overlijdensbericht: “Vijf minuten voor zijn dood zag hij er nog uit of hij zijn hele leven voor zich had. Toch op zijn 94e alsnog onverwacht overleden.” Martin is vertrouwd met het feit dat het leven een enkelspel is. En bovendien inderdaad enkel een spel, wat het niet minder ernstig maakt. Alleen wie tegen zijn verlies kan, zal in het zweet zijns aanschijns hartelijk om zichzelf kunnen lachen.

Boek de voorstelling van Martin Šimek


Zaterdag 12 december 2015: Jeroen de Groot met Brook Cuden: Beethoven, zijn wereld, zijn liefdes
Op meeslepende wijze brengen pianiste Brook Cuden en violist Jeroen de Groot een selectie uit Beethovens oeuvre voor piano-viool. Beethoven is voor hen de meest aardse muziek met zijn onweerstaanbare energie en ongebreideld optimisme. En niet te vergeten zijn er dan altijd nog die goddelijke symfonieën.

Boek de voorstelling van De Groot & Cuden

 


Bron: Het Ambacht/Posthuis Theater Heerenveen.

 


Vorige: Home
Volgende: Nieuws archief