Print This Page

Actueel

Fryske Frucht trapt 2016 af met ‘Bloesem in De Friese Wouden’

25-4-2016

In het najaar van 2015 heeft Fryske Frucht de appel in een ander daglicht weten te plaatsen met het Appelplukfeest en het Appeloogstfeest. Culinaire manifestaties waarbij de appel van pluk tot diverse varianten op het bord gevolgd werd. Fryske Frucht wil de Friese appelcultuur op den duur op een hoger plan tillen. Daarom trapt Fryske Frucht dit jaar al vroeg af met ‘Bloesem in De Friese Wouden’ op 30 april aanstaande. Een bijeenkomst voor mensen die zich hebben ingezet voor de promotor van Friese oude appelrassen, maar vooral om nieuwe vrijwilligers aan te trekken die Fryske Frucht op tal van gebieden kunnen helpen in haar ambitie om de ‘lekkerste pluktuin van Europa’ te worden. Iedereen is welkom die iets wil en kan betekenen. Bloesem in de Friese Wouden vindt om 9.30 uur plaats in Restaurant Het Spijshuys in Boarnburgum.

Fryske Frucht hoopt tijdens Bloesem in De Friese Wouden vele nieuwe mensen te ontmoeten die op vrijwillige basis een rol kunnen vervullen voor de stichting. “We zoeken nog vrijwilligers die mee willen helpen in de organisatie, webredactie, social media, appelpluk, appelinzameling en voorlichting op bijvoorbeeld evenementen. Maar ook mensen die op een ander vlak iets denken te kunnen betekenen, ontmoeten we graag op 30 april”, aldus Henk Markus, voorzitter Stichting Fryske Frucht in Oranjewoud en tevens eigenaar van Restaurant Het Ambacht in Heerenveen.

Voor de bijeenkomst ‘Bloesem in de Friese Wouden kunnen geïnteresseerden zich vóór 27 april 2016 aanmelden bij Henk Markus via info@fryskefrucht.frl of per telefoon 06-51752241.

Brommels! vertolkt voorbeeldfunctie
Markus: “Om goed onze toekomstige route te bepalen, kijken we vooral ook buiten ons eigen kader. Voor Bloesem in De Friese Wouden hebben we daarom Betty Schotanus van het Wâldpyk Brommels! festijn uitgenodigd.  Zij vertelt over Brommels!, een feest rondom de Fryske braam die in een paar jaar tijd is uitgegroeid tot een veelzijdig gebeuren op diverse plaatsen in De Friese Wouden. Ook het streekkeurmerk Wâldpyk zelf heeft ons in 2015 geholpen in de promotie en pr van de evenementen en helpt ook dit jaar weer mee”.
Ook op beleidsniveau een frisse wind
Tijdens de afsluiting van de culinaire festiviteiten afgelopen jaar, maakte Fryske Frucht op de valreep nog bekend dat twee nieuwe leden zich bij de club hadden aangesloten. Hotel Landgoed Lauswolt (1 Michelinster) in Beetsterzwaag en De Herberg van Smallingerland in Rottevalle. “Twee Friese culinaire zwaargewichten die de komende jaren vast en zeker een frisse wind door de organisatie kunnen laten waaien”, aldus Henk Markus. Andere leden van Fryske Frucht zijn: Restaurant Het Spijshuys in Boarnburgum, Hotel Tjaarda Oranjewoud in Oranjewoud , Theatercafé en restaurant Le Brocope in Oldeberkoop en Restaurant De Koningshof en Restaurant Het Ambacht beide in Heerenveen.Fryske Frucht Appelplukfeest 2015.


Vorige: Home
Volgende: Nieuws archief