Print This Page

Actueel

Dansvoorstelling ‘Simmerdeis: Buurman in de Natuur’

19-6-2017

Buurman in de Natuur is een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling die op 23 en 24 juni plaatsvindt bij Paviljoen De Leyen in Rottevalle. Het gaat over de kracht en de schoonheid van de natuur. Maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu; plastic soep in de zee, CO2 uitstoot en smeltende ijskappen. Wat er ook gebeurt, de buurmannen laten elkaar niet in de steek. Daarmee is deze voorstelling een prachtige ode aan vriendschap, fantasie en creativiteit.

Het verhaal
In hun tuinbroeken en met tuingereedschap in de handen duiken de buurmannen de natuur in. Geen mini moestuin, maar in de echte wildernis!

Ze zaaien, oogsten, scheppen en harken er op los. Samen creëren ze een wereld vol mooie gewassen. Ze zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vastzit. Maar de natuur laat zich niet zomaar beteugelen en er gaat dus ook wel eens wat mis. Van hagelbui tot schimmelziekte en van leidingbreuk tot een prachtig gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen staan de buurmannen sterk en vinden ze gelukkig altijd weer een oplossing.

De voorstelling is te zien op locatie bij Paviljoen De Leyen, Bildreed 3, Rottevalle.

Buurman in de Natuur is onderdeel van het theater- en muziekfestival Simmerdeis.

 Buurman in de Natuur dansvoorstelling (Foto: Facebook Paviljoen De leyen)


Vorige: Home
Volgende: Nieuws archief