Print This Page

Actueel

Pieter Weening benoemd tot ambassadeur van streekkeurmerk Wâldpyk

26-1-2012

Profwielrenner Pieter Weening uit Harkema is gister benoemd tot ambassadeur van streekkeurmerk Wâldpyk. In Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud ontving hij uit handen van de voorzitter van Stichting Wrâldfucht, Ines Pultrum, het certificaat van het ambassadeurschap. “Pieter is een man van de wrâld, maar zoals het een echte Wâldpyk betaamt is hij absoluut niet vergeten waar hij vandaan komt. In onze ogen dus een prima ambassadeur van Wâldpyk en De Wâlden”, aldus Pultrum. Het ambassadeurschap van Weening is een prachtige bekroning op het werk van Stichting Wrâldfucht dat vandaag ook 20 jaar bestaat.

Vorig jaar mei na het binnenhalen van de roze leiderstrui in de Giro d’Italia, zinspeelde Weening gekscherend naar de pers dat het eten van Wâldbeantsjes het geheim was en dat hij nu graag een bordje Wâldbeantsjes lustte. Weening: “Ik kon niet vermoeden dat deze opmerking nu 9 maanden later leidt tot een heus ambassadeurschap. Ik ben erg blij om op die manier mijn eigen streek te vertegenwoordigen. Het certificaat krijgt thuis een mooi plekje”.

Stichting Wrâldfrucht, oprichter van streekkeurmerk Wâldpyk, gaf aan Pieter en zijn meegekomen ouders een prachtig pakket met diverse streekproducten uit De Friese Wouden cadeau. Daarna volgde een streekeigen lunch bereid door Tjaarda. Zoveel Wâldproducten voor Pieter Weening doet vermoeden dat het wel eens een topjaar voor de wielrenner zou kunnen worden.

 

 

Pieter Weening neemt certificaat ambassadeurschap en streekproductenpakket in ontvangst (v.l.n.r: Henk Pilat van St. Wrâldfrucht, Anneke Weening, Jan de Boer van St. Wrâldfrucht, Pieter Weening en Ines Pultrum van St. Wrâldfrucht).

 

 

 

Pieter Weening en zijn ouders heffen samen met mensen van St. Wrâldfrucht en Tjaarda een glas Wichterwijn uit De Wâlden tijdens streekeigen lunch.


Vorige: Home
Volgende: Nieuws archief