Wâldpyk Kruidentour

Beleef de kruiden uit De Wâlden met lunch of diner, wandeltocht of kruidenworkshops

Wandel door het landschap van De Friese Wouden of de tuinen van De Kruidhof en ontdek de kruiden van deze streek. Een kruidenvakvrouw leert je in diverse kruidenworkshops de geneeskrachtige en culinaire mogelijkheden van verschillende kruiden kennen. Of ga mee wildplukken in het landschap en van de verse oogst maakt een restaurant een lekkere lunch of diner voor je.

Er zijn in De Wâlden verschillende kruidenarrangementen te beleven.

Kruidenworkshops De Kruidhof in Buitenpost
De Kruidhof ‘Hortus van Fryslân’ in Buitenpost organiseert elke jaar een aantal kruidenworkshops.

De link verwijst je door naar hun agenda, waar je al hun activiteiten kunt bekijken. Zit er op het moment geen kruidenworkshop bij? Kom op een later tijdstip terug. De activiteiten vullen ze regelmatig aan (in het najaar en winter is De Kruidhof gesloten).

Foodwalk Buitenpost & Kollum
Een wandeling van ruim 8 km rondom die je dwars door het landschap tussen Buitenpost en Kollum leidt langs bijzondere eetbare planten. Via de IZI.travel app kun je de route downloaden en starten bij een willekeurige locatie. Op ieder moment van het jaar groeit en bloeit er wel iets anders. De app geeft je informatie en vertelt leuke wetenswaardigheden over de planten die op dat moment te vinden zijn.

Onderweg kun je op verschillende locaties een pitstop maken voor bijvoorbeeld koffie met huisgemaakt gebak of een heerlijke lunch. Sommige locaties hebben een pluktuin.

Een keer per jaar, op de derde zondag van mei openen alle ondernemers op feestelijke wijze hun deuren en kun je met een strippenkaart langs alle vijf locaties op de route waar de meest bijzondere hapjes uit het landschap geserveerd worden.

Kruidenarrangementen Krûdwiizer in Noardburgum
De Krûdziizer in Noardburgum doet niets anders dan activiteiten organiseren rondom kruiden. Wandelingen, workshops, cursussen, lezingen en consulten met kruiden als thema. De link verwijst je door naar haar agenda.

Verkoop diverse onbespoten kruiden bij Natuurtuin ’t Hummelhûs in Oudehorne
Natuurtuin ’t Hummelhûs in Oudehorne verbouwt en verkoopt meer dan 140 verschillende groente- en fruit gewassen. Ook vele kruiden telen zij. Allemaal onbespoten.

Wil je overnachten in De Friese Wouden? De aanbieders van de kruidenarrangementen helpen je graag bij het zoeken naar een bijzonder hotel, pension of bed & breakfast in De Friese Wouden.

Deel dit op: