Vroegboekactie gratis taxivervoer bij De Herberg van Smallingerland

Vroegboekactie gratis taxivervoer bij De Herberg van Smallingerland

Lekker samen op stap of uit eten, altijd is er eentje de Bob om veilig weer naar huis te rijden. De Herberg van Smallingerland in Rottevalle heeft een vroegboekactie waar een gratis taxirit heen en terug bij inbegrepen zit. Op deze manier kun je samen of met de hele groep genieten van de drankenkaart zonder je zorgen te hoeven maken wie nu rijdt. Deze vroegboekactie kun je vóór 17 oktober 2019 boeken bij De Herberg.

55.000 bloembollen in Buitenpost en Kollum de grond in

55.000 bloembollen in Buitenpost en Kollum de grond in

Tussen 26 oktober en 2 november 2019 gaan er zo’n 55.000 biologische bloembollen langs een vernieuwde route van de Foodwalk in Buitenpost en Kollum de grond in. Scholen, bedrijven, buurtverenigingen, organisaties en vrijwilligers uit Buitenpost en Kollum steken hiervoor de handen uit de mouwen. In het vroege voorjaar is er nog weinig voedsel te vinden voor wilde bijen terwijl veel bijensoorten met uitsterven zijn bedreigd. Met 12 verschillende bloemsoorten die langs de route worden aangeplant, creëren beide dorpen genoeg voedsel voor bijen in deze regio. Hulp bij de aanplant is nog meer dan welkom!

Brommels! 2019: wat staat op het programma 24 en 25 augustus 2019?

Brommels! 2019: wat staat op het programma 24 en 25 augustus 2019?

Op 24 en 25 augustus 2019 vindt het Wâldpyk bramenfestijn Brommels! weer plaats. Een uniek evenement hier in De Wâlden waarbij Nationaal landschap De Noardlike Fryske Wâlden (NFW), bramen en de Wâldpyk cultuur centraal staan. Het thema van dit jaar is Tuinen Verbinden. Onder deze noemer vinden er op beide dagen allerlei activiteiten plaats in onze regio. In dit bericht wijzen we je de weg in Brommels! land en voor de leek leggen we ook nog even uit wat Brommels! nu ook al weer precies inhoud.