Bloembollen actie Kollum 2021

De kinderen van groep 5 en 6 van OBS Professor Casimirschool in Kollum en kinderen van middelbare school OSG Piter Jelles in Kollum hebben bloembollen geplant rondom de Driepuntsbrug in hun eigen dorp. Ze leerden welke functie de bollen hebben voor bijen en andere insecten. Ook werd aandacht besteed aan hoe belangrijk een gezond bodemleven is voor de natuur en ontmoetten de kinderen een aantal van deze ondergrondse bewoners. Deze bloembollenactie was het laatste wapenfeit van project ‘Natuerlik Ferskaat mei de Mienskip’ in Kollum. De organisatie hoopt dat aankomend voorjaar weer genoten mag worden van de fleur en kleur die dan weer boven de grond komt.

Verder worden deze week op andere plekken in Kollum nog machinaal bloembollen geplant voor nog meer biodiversiteit in het dorp. Ook loopt de actie Steen eruit en Plant erin voor Kollum deze maand op zijn einde en kan iedereen nog diverse inheemse planten en biodiversiteitsbollen voor mooie prijzen aanschaffen. Tot en met 26 november kunnen mensen nog een bestelling plaatsen of voor meer info terecht bij Tjerkje van der Laan: 0681957871/ info@bloemenparadyske.nl.

In het kader van project Natuerlik Ferskaat zijn er in twee jaar tijd prachtige biodiversiteitsacties tot stand gekomen voor het dorp Kollum in samenwerking met de gemeente, Plaatselijk Belang Kollum en de Mienskip. Vorig jaar heeft de KidzKlix natuurfotografieworkshop voor kinderen plaatsgehad waarmee kinderen met de fotocamera op professionele wijze de natuur rondom Kollum in beeld leerden brengen, is de actie Steen eruit en Plant erin opgestart, was er de huis aan huis zaadzakjesactie in het voorjaar in samenwerking met middelbare scholieren van Piter Jelles en de actie bijenhotels vullen met de basisscholen op verschillende locaties in Kollum. “Dit alles om de biodiversiteit te versterken in ons dorp”, aldus Tjerkje van der Laan, van Bloemenparadyske en één van de organisatoren van project Natuerlik Ferskaat mei de Mienskip.

Het project ‘Natuerlik Ferskaat mei de mienskip’ is met een bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns van de Provinsje Fryslân tot stand gekomen. De gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Dantumadiel cofinancieren het project. Ook heeft het project steun gekregen van het Prins Bernard Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij. Meer info over het project Natuerlik Ferskaat: www.natuerlikferskaat.frl

Middelbare scholieren en basisschoolkinderen planten bloembollen in Kollum
Deel dit op:
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *