De Kruidhof

Op zaterdag 16 oktober 2021 sluit De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost traditioneel haar seizoen af met een Oogstdag en Fruitshow. Op deze feestelijke laatste openingsdag deelt De Kruidhof haar oogst met het publiek. Een markt, proeverijen van huisgemaakte kruidenlikeuren, een fruitshow en fruitdeterminatie zijn vaste onderdelen van deze dag. Kinderen kunnen pompoen snijden en bezoekers kunnen een herfstboeket schikken met plantmateriaal uit de tuinen.

Najaarsmarkt
In de Kloostertuin en in de kas is een najaarsmarkt, worden er verschillende pompoen- en fruitsoorten verkocht en zijn er demonstraties van een houtdraaier en een eenden korfvlechter. Ook is er informatie over de bijen en verkoop van verschillende honingproducten.

Presentatie van de oogst
Zoals ieder jaar presenteert De Kruidhof vele soorten appels en peren van voornamelijk oude rassen uit de eigen Fruithof. Pomologen van Fruit yn Fryslân kunnen u op deze dag van alles vertellen over fruit en uw eigen appel- of perenboom determineren. Voor het determineren kunt u het beste vier of vijf vruchten meenemen. Ook over ziektes en de verzorging van fruitbomen kunt u informatie krijgen. Heeft u een zieke boom? Neem dan een takje met één of meer bladen mee. 

Activiteiten voor jong en oud
Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in de kas een mooie lampion snijden uit een pompoen. De kosten zijn € 3,50 per kind. Ze kunnen op het terras van de workshopruimte een insectenhotel maken of boven een kampvuur popcorn maken. In de kas kunt u een boeket schikken met bloemen en ander herfstmateriaal uit onze tuinen. Dit kan al vanaf € 0,25 per tak of bloem.

Laatste dag plantensale en hoge korting op winkel producten
In de grote Verkooptuin vindt u de uitgebreide planten, fruitbomen- en kruidencollectie. Voor de gehele groene collectie geldt 50% korting. De Oogstdag is de laatste dag waarop deze actie geldt en biedt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld nog wat mooie najaarsbloeiers of fruitbomen aan te schaffen. Daarnaast zijn er tijdens de Oogstdag hoge kortingen op winkelproducten.

De Kruidhof is tijdens deze Oogstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 4,00. Kinderen van 5 t/m 11 jaar € 2,00. Met een Museumkaart of seizoenkaart van de tuin hebt u gratis toegang.

Meer informatie vindt u op www.dekruidhof.nl.

Foto: De Kruidhof.

Oogstfeest met volop activiteiten bij De Kruidhof hortus van Fryslân
Deel dit op:
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *