Print This Page

Actueel

7 april 2016: feestelijke lancering Kâld Kletske GALJES bier

12-2-2016

Sytze Hoogstins van Brouwerij De Hoge Stins in Aldtsjerk heeft in samenwerking met Wâldpyk en De Kruidhof te Buitenpost een prachtig donkerbruin streekbier ontwikkeld: Het Kâld Kletske GALJES. Het is een zeer bijzonder bier, omdat het kruid GAGEL (GALJES in het Fries) is gebruikt in plaats van HOP. Sytze laat u dit heerlijke bier graag proeven.

Daarom nodigen we iedereen uit om bij de feestelijke lancering op 7 april 2016 in Tuincafé De Kruidhof in Buitenpost aanwezig te zijn. Aanvang is om 19.30 uur.

Kâld Kletske GALJES bier
Samen met Botanische Tuin De Kruidhof kwamen we op het idee om iets met gagel en bier te doen. Kees Jan Kempenaar (van de Mitra in Burgum), Johannes van der Wal (wijnhandel CRU68), Henk Pilat (Wâldpyk) en Geesje Duursma (Restaurant De Pleats) hebben Sytze Hoogstins enthousiast gemaakt om dit idee te gaan verwezenlijken. Samen met de deskundigheid van Jan de Boer (Wâldpyk) en de beschikbaarheid van verse gagel van de kwekerij van Ida Haarsma in Sumar en De Kruidhof via Hein Drost, heeft Sytze de eerste lichting GALJES bier kunnen brouwen. Het is een heel lekker bier geworden, dat hij u graag op 7 april wil laten proeven. Karin en Daan Nagelkerke van het Tuincafé Kruidhof De Kruidhof stellen hun restaurant beschikbaar en zullen zorgen voor een onvergetelijke culinaire gebeurtenis.
 
Een officiële uitnodiging met meer informatie volgt nog, maar noteer alvast deze datum en tijd in uw agenda. We verheugen ons op uw aanwezigheid.
Gagel


Vorige: Home
Volgende: Nieuws archief