Cursus Tuinreservaten aanmelden

 Aanmelding is gesloten. Deze cursus vond plaats in 2019/2020.

Groene tuin: natuurvriendelijk tuinonderhoud kost geen extra inspanning!

In een groene tuin zorg je wat meer voor je planten en bloemen, maar heb je juist minder last van onkruid dan in een tuin met veel tegels, grind en bestrating . In een ‘versteende’ tuin moet je namelijk al het onkruid en algenaanslag te lijf gaan. Voor de meesten toch één van de vervelendste tuinklusjes.

Verder hebben insecten en dieren veel meer ruimte om te leven en eten te vinden en kan regenwater makkelijker wegstromen in de bodem van een groene tuin .

En wist je dat we zelfs meer genieten en ontspanning kunnen vinden in een tuin als we vlinders op de bloemen zien, bijen horen zoemen, vogels horen fluiten en een egel zien scharrelen?

Alle reden om mee te doen aan de Cursus Tuinreservaten van IVN Natuureducatie, die zij in samenwerking met VARA Vroege Vogels hebben ontwikkeld.

Na de cursus weet je precies hoe je jouw eigen tuin kunt omtoveren tot je eigen groene oase.

Aanbieding: eenmalig slechts € 40,- voor de Cursus Tuinreservaten t.w.v. € 100,-

En dat niet alleen, want ons project Tuinen Verbinden betaalt een groot deel van de cursus voor je! Voor slechts € 40,- kun jij al deelnemen (normaalprijs: € 100,-).

Ook krijg je een uitgebreide cursusmap en het boek ‘ Diervriendelijk Tuinieren ’ van Adrian Thomas t.w.v. € 24,95 er gratis bij.

Diervriendelijk Tuinieren - Adrian Thomas

Inwoners van Feanwâlden hebben voorrang

Via het project Tuinen Verbinden willen we met deze cursusaanbieding graag de regio Feanwâlden vergroenen. Bewoners van dit dorp en omgeving krijgen dan ook voorrang om deel te nemen.

N.B. voor de vorige cursus in Eastermar e.o. hadden zich ook een aantal mensen opgegeven, maar die zijn toen niet toegelaten. Ook deze mensen hebben voorrang om aan deze cursus Feanwâlden deel te nemen.

IVN Cursus Tuinreservaten: praktische info

In 6 avonden leer je over diervriendelijk tuinontwerp, natuurvriendelijk tuinonderhoud, hoe je de jeugd bij het tuinieren kunt betrekken, en nog veel meer. Eén avond is gewijd aan de ontstaansgeschiedenis van het landschap rond de Burgumermar.

Ter inspiratie organiseren we ook 3 excursies waarbij je 3 keer een voorbeeldtuin bezoekt.

Locatie
De cursus wordt gegeven in De Omleiding, Bûtefjild 24, Feanwâlden.

Data en duur cursusavonden
De cursusavonden zijn op woensdag van 19.30 – 22.00 uur:

  • 16 en 30 oktober 2019;
  • 13 en 27 november 2019;
  • 11 december 2019;
  • 8 januari 2020.

Excursies
De excursies zijn op een zaterdagmiddag. Data

Aantal deelnemers
12 deelnemers kunnen maximaal deelnemen, zodat we aan elke cursist genoeg aandacht kunnen geven. Verder zijn er minimaal 8 deelnemers nodig om de cursus door te kunnen laten gaan.

Certificaat
Na afloop van de cursus krijgen alle deelnemers een certificaat.

Vragen & info
Voor meer informatie of vragen, kun je  contact opnemen met Mirjam Frieswijk van IVN De Wâlden: 0512 – 472102.

Of kijk eens op de website van Vroege Vogels over Tuinreservaten voor meer info, feitjes en weetjes over een groene tuin.

       Streekkeurmerk Wâldpyk                  Gemeente Achtkarspelen    Gemeente Tytsjerksteradiel                                       

Deel dit op: