Stinzenroute Kollum-Buitenpost

In Buitenpost, Kollum en het landschap daartussenin staan in april 55.000 biologische bloembollen in volle bloei. Deze bollen hebben we samen met scholen, verenigingen, bedrijven en vele vrijwilligers aangeplant in oktober 2019.

Hiervan hebben we een speciale 13 km lange stinzenroute gemaakt. De route volgt grotendeels de route van de Foodwalk Buitenpost-Kollum. Een feest voor de wilde bijen en een lust voor het oog! Daar wil je ‘bij’ zijn!

De route kun je op elk moment lopen met de onderstaande kaart of via de izi.TRAVEL app.

Hoe wandel je de stinzenroute met de izi.TRAVEL app?

De izi.TRAVEL app is jouw digitale gids voor de stinzenroute. Bij elke bollenplek vertelt de school, vereniging of organisatie die daar bollen heeft geplant het verhaal over deze plek via deze app. Een prachtige manier om de route op en top te beleven.

De app kun je downloaden via de Appstore (Apple) en Google Play (Android). Zoek in de app op stinzenroute. In de app kun je de route eventueel via WIFI downloaden, zodat je deze ook offline kunt lopen.

Wandel de route via de izi.TRAVEL app

izi.TRAVEL app

Wandel de stinzenroute via de kaart

Uiteraard kun je de route ook via de kaart lopen. De Binnenste Buiten Post heeft een prachtige kaart gemaakt van de route met daarop alle locaties waar we bollen hebben aangeplant. Deze hebben zij gepubliceerd in hun nummer van maart 2020. Hieronder een afbeelding van de kaart die jij mag gebruiken om de route te wandelen.

Druk op de kaart om hem uit te printen of te downloaden

Kaart Stinzenroute Kollum-Buitenpost
Bron: Binnenste Buiten Post.

Initiatiefnemers en financiers

De stinzenroute is het resultaat van het project Bloeiende Bollen voor Bijen en Burgers in Buitenpost en Kollum. Het is een Mienskipsinitiatief van Stichting Wrâldfrucht, bedrijven, verenigingen en scholen uit Buitenpost en Kollum.

Het project is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit Het Iepen Mienskipsfûns van de Provincie Fryslân. Ook Gemeente Achtkarspelen en Gemeente Noardeast-Fryslân hebben een financiële bijdrage geleverd. Verder steunen vele vrijwilligers het project.

Deel dit op: