De Walnoot (Juglans regia) is volgens overleveringen door de Romeinen naar ons land gebracht. Het is een robuuste boom die zeer gezonde vruchten geeft. Het vruchtvlees bevat in de eerste plaats veel eiwitten en verder veel vetzuren van het goede soort (Omega-3). Die vetzuren verlagen het gehalte aan slechte vetten zoals cholesterol in het lichaam. Voorts bevat het Walnotenvruchtvlees veel Vitamine E. Dit is een antioxidant die we  nodig hebben om stoffen die ons DNA kunnen beschadigen op te sporen en uit te schakelen.
Walnoten passen goed in een Boslandbouwsysteem. Een combinatie van een Walnotenbeplanting met dieren (o.a. schapen, koeien, kippen) of andere planten, zoals Hazelaars of Duindoorn.

Er is een boek Walnoot+  een boom voor iedereen bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in deze boom, omdat zij Walnoten hebben aangeplant of overwegen om dit te doen.
Het boek kost 20 euro (excl.  4 euro verzendkosten) en is te bestellen bij de auteur Anne Oosterbaan via a.oosterbaan@planet.nl

 

Walnoot

Deel dit op: