Fryske Frucht Appelsap 2017

Alie Jonker-Postma uit Noord Burgum heeft afgelopen zondag overtuigend de wedstrijd ‘Wie bakt de Lekkerste Appeltaart van Friesland 2017’ gewonnen. De wedstrijd is een vast onderdeel van het jaarlijkse Oogstfeest van Fryske Frucht . Dit maal vond het oogstfeest plaats bij Landgoed Lauswolt in Beetsterwaag. “Ronduit zoals een appeltaart moet zijn, zonder enige twijfel de allerbeste!” sprak juryvoorzitter en meester kok Albert Kooy. Het duo Fleur en Aleida Spaak uit Drachten werden tweede, Roy Kramer – ook uit Drachten – werd derde.

Fryske Frucht Appelsap 2017

Fryske Frucht presenteerde op het oogstfeest ook met trots de Appelsap 2017. Marc van Gulick bracht samen met voorzitter Henk Markus en alle aanwezigen de eerste toost uit. Alle donateurs, de plukkers van het Plukfeest en alle particulieren die hun appels aan Fryske Frucht ter beschikking hebben gesteld, ontvingen uiteraard een fles van Appelsap cadeau. De totale Appeloogst dit jaar bedroeg 10.000 kg appels.

Fryske Frucht

De basis van Stichting Fryske Frucht is eenvoudig: zoveel mogelijk appels inzamelen in Friesland. Appels waar anders niets mee gedaan wordt en zo de verspilling van dit heerlijke fruit voorkomen. Van deze appels maakt Fryske Frucht de Fryske Frucht appelsap. Een duurzaam en heerlijk streekproduct met Wâldpyk keurmerk. De focus qua appels verzamelen ligt met name op de Friese Wouden omdat daar van oudsher veel oude appelbomen en oude appelrassen aanwezig zijn. Fryske Frucht wil dit Friese erfgoed behouden maar ook uitbreiden door het aanplanten van nieuwe bomen.

Alie Jonker uit Noord Burgum Bakt De Allerbeste Appeltaart van Friesland!
Deel dit op: