‘Bloemenparadyske krijgt Wâldpyk keurmerk voor uniek concept’

Bloemenparadyske Streekmarkt september 2021
Dit jaar heeft iedereen kennisgemaakt met veel lokaal lekkers uit  ‘de Wâlden’ op de Streekmarkt van het Bloemenparadyske in Kollum. Het blijkt een succes, vele mensen komen daar hun boodschappen doen en kennen het gezicht en het verhaal achter de producten. Ook lokale horeca shopt regelmatig bij de markt en verwerken de kwaliteitsproducten in hun gerechten. Daarom kookt De Herberg van Smallingerland uit Rottevalle met diverse streekmarktproducten op de laatste Streekmarkt van 2021 op zaterdag 25 september 2021. De markt vindt plaats van 11.00 tot 15.00 uur aan Paradyske 3 te Kollum.

Freddy Bult van Herberg van Smallingerland is enthousiast over de opzet en de producten en is zelf ook al eens wezen shoppen. Chef-kok Kees Meinderts van De Herberg komt speciaal mee om van het lokale voedsel van de markt heerlijke culinaire hapjes te maken. “We gebruiken een selectie van de producten en maken daar Fingerfood hapjes van. Niet te ingewikkeld, wat past bij winkelend publiek op een markt. We gaan er iets moois van maken en volgend jaar komen we hopelijk weer terug met nieuwe verrassende recepten, uiteraard afgestemd op het aanbod van de markt”, aldus Chef-kok Kees.

Verder kan iedereen de 25ste september ook eigen fruit laten persen tot sap bij de heren van FruitSap, die een eigen stand hebben op de markt. Tjerkje van der Laan van het Bloemenparadyske: “Dus kom proeven, ervaren en ga met een lekkere voorraad streekvoedsel de winter in”.

Wâldpyk keurmerk voor Bloemenparadyske

Naast alle culinaire hoogstandjes op de markt, is er ook nog ruimte voor erkenning voor het typische Wâldenbedrijf Bloemenparadyske. Op de marktdag krijgt Tjerkje van der Laan het Wâldpyk-keurmerk uitgereikt uit handen van mede Wâldpyk-bedrijf De Herberg van Smallingerland. Stichting Wrâldfrucht, eigenaar van het keurmerk, noemt dat het Bloemenparadyske sinds 2014 succesvol aan de weg timmert in de streek. “Ze begonnen een bloemenpluktuin zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, een eigen winkel met theeterras en een kleinschalige camping. Daarnaast werken ze via o.a. de Foodwalk, de Stinzenroute en Brommels! samen met diverse andere bedrijven uit de Wâlden. Dit jaar heeft Tjerkje een geweldig nieuw stap genomen: De Bloemenparadyske Streekmarkt! Een echte streekmarkt waar een 10-tal ‘groene’ ondernemers een verscheidenheid aan bijzondere streekproducten aan de ‘man/vrouw’ brengt. Met recht een echt en eerlijk Wâldpyk-bedrijf”, aldus Henk Pilat van Stichting Wrâldfrucht.

In 2022 gaat de Streekmarkt weer verder
Volgend jaar is er weer in de maanden april tot en met september elke 4e zaterdag van de maand de Bloemenparadyske Streekmarkt.

Herberg van Smallingerland kookt op Bloemenparadyske Streekmarkt
Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *