Kruidencursus De Kruidhof Buitenpost 2019
Foto: De Kruidhof Hortus van Fryslân.

In 2019 organiseert Hortus van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost opnieuw de zevendaagse kruidencursus Kweken, Kennen en Verwerken van Kruiden. De cursus neemt je mee door het gehele proces van zaaien, kweken, oogsten en bewaren door het jaar heen. Maar welke kruiden kun je nu gebruiken? Welk deel van het kruid is geschikt? Hoe kun je ze kweken? Hoe gebruik je ze in de keuken? En hoe kun je eenvoudig zelf thuis huismiddeltjes maken? Allemaal vragen waar deze cursus dieper op in gaat.

In zeven dagen leer je veel over de theorie van kruiden, maar ga je ook praktisch aan de slag, zowel in de kruidentuin als met het verwerken van de kruiden tot bijvoorbeeld een zalf, een olie of een kruidenwijn. De gemaakte producten en recepten krijg je natuurlijk mee naar huis.

Tijdens de cursus leer je ook hoe je kruiden in je eten verwerkt en bereid je gezamenlijk de lunch met kruiden uit de tuinen van de hortus.

Mieke Willebrands van Miekes Kruidentuin verzorgt de cursus en werkt al ruim 40 jaar op biologische wijze met kruiden. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Cursusdata kruidencursus De Kruidhof

De cursusdata zijn in 2019 op vrijdag 5 april, 26 april, 10 mei, 31 mei, 1 juni, 14 juni, 6 september en 27 september 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.

Opgave en kosten cursus

De prijs van de cursus bedraagt € 450,00. Dit is inclusief gebruik van koffie thee en iets lekkers tijdens de cursus, alle materialen, ingrediënten en naslagwerk, de producten die worden gemaakt tijdens de cursus en de gezonde warme biologische lunch. Daarnaast ontvang je een persoonlijke toegangskaart voor het gehele seizoen 2019 van De Kruidhof.

Het cursusgeld kun je contant of met pin betalen tijdens de eerste cursusdag op vrijdag 5 april 2019.

Opgeven kan, bij voorkeur vóór 1 maart 2019 door een mail te sturen naar info@dekruidhof.nl onder vermelding van naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres.

Aan de cursus kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

7-daagse kruidencursus bij De Kruidhof Hortus van Fryslân
Deel dit op:
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *