Burgemeester Brouwer maakt bijenhotel
Foto: © Sanne de Groot

Dinsdag heeft burgemeester Oebele Brouwer van Gemeente Achtkarspelen met een groep kinderen bijen- en insectenhotels gemaakt. Hiervoor waren hij en de kinderen te gast in een educatieve bijenweide in Surhuisterveen. Samen met het Brommelswyfke en vrijwilligers leerde hij de jeugd waarom insecten en biodiversiteit zo belangrijk zijn voor ons. De 15-jarige Bram Bloemhoff maakte er een film van.

Burgerinitiatief Brommels! in samenwerking met VANLA en Stichting Wrâldfrucht heeft de actie op touw gezet. Via het project ‘Natuerlik Ferskaat mei de mienskip’ zetten zij zich in om de biodiversiteit te vergroten in boomwallen en tuinen in De Noardlike Fryske Wâlden.

Het Wâldpykfestijn Brommels! draagt dit jaar dan ook het thema ‘Natuerlik Ferskaat (biodiversiteit). Het bramenfestijn wordt niet gevierd zoals we de afgelopen jaren gewend zijn. Dit jaar zijn er een aantal digitale activiteiten waar het maken van de bijen- en insectenhotels met de burgemeester er één van was. Daarnaast stellen een aantal boeren hun erf open om bramen te plukken. Deze boeren zijn te herkennen aan de paarse Brommelsvlag langs de weg. Publiek mag er vrij en gratis bramen plukken, uiteraard met de huidige RIVM regels en de 1,5 meter afstand in acht nemend. Brommels! vindt plaats op 22 en 23 augustus.

Kijk voor meer informatie op www.brommelsfestijn.nl.

Brommels! film: burgemeester Oebele Brouwer maakt bijenhotel
Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *