Brommels! elk 4e weekend van augustsus

Gewoon, net als anders, kun jij ook dit jaar gratis het boerenland in om bramen te plukken. Zaterdag 22 en zondag 23 augustus wapperen op tientallen locaties weer de paarse brommels! vlaggen. Daar ben je van harte welkom!

Maak je bramenfeestje compleet met een greep uit het grote activiteitenaanbod dat je op eigen gelegenheid kunt doen. We hebben prachtige fiets- en wandelroutes en buitenopdrachten voor jong en oud op onze site gezet. En hier en daar geven we je een ‘kijkje in de keuken’.

Kortom, we hebben ons best gedaan jou alle mogelijkheden te bieden om er ook dit jaar een feestje van te maken! We vragen je natuurlijk wel daarbij de algemene RIVM richtlijnen en de plukregels in acht te nemen. Zo blijft het voor iedereen een feestje! Deel je je plezier met ons op facebook.com/brommels? Vinden we leuk!

Jouw eerste bramen voor jouw ‘grienheld’

Traditiegetrouw starten we Brommels! met de aanbieding van de ‘eerste brommels’ aan een eregast. Iemand, die iets bijzonders betekent voor het nationaal landschap de Noardlike Fryske Wâlden of de Wâldpykcultuur. Nu Brommels! dit jaar vooral ‘jouw eigen bramenfeestje’ wordt, nodigen we jou uit om jouw eigen ‘grienheld’ in het zonnetje te zetten!

Wie kan een ‘grienheld’ zijn?

In 2020 is het thema van Brommels! ‘natuerlik ferskaat’ (= biodiversiteit). Iedereen die iets bijzonders doet voor de biodiversiteit in de Noardlike Fryske Wâlden kan dit jaar een ‘grienheld’ zijn.

  • Wie zet zich in voor meer leefruimte voor planten en dieren die hier oorspronkelijk thuis horen?
  • Wie bedacht daar iets bijzonders voor?
  • Wie voerde een prachtig idee daarvoor uit?
  • Wie maakte de uitvoering van een geslaagd idee (mede) mogelijk?
  • Of wie inspireert anderen om met het thema biodiversiteit in De Noardlike Fryske Wâlden bezig te blijven?

De ‘grienheld’ mag een persoon zijn, een groepje personen, of een organisatie.

Hoe de eerste brommels aanbieden?

We maken een eregalerij van alle ‘grienhelden’ op onze website en social media. Daarom vragen we jou het volgende te doen. Pluk een handvol rijpe bramen ergens in de Noardlike Fryske Wâlden. Neem vervolgens een korte videoboodschap (30-60 seconden) op, waarin je aangeeft aan wie je deze ‘eerste brommels’ aanbiedt en waarom. Deel het filmpje via facebook.com/brommelsfestijn of mail het naar brommelsfestijn@gmail.com.

De eerste filmpjes staan inmiddels op onze site. Neem je alvast een kijkje?

Bron: Brommels 2020!

Brommels! 2020: jouw eigen bramenfeestje!
Deel dit op:
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *