Burgemeester Achtkarspelen doet vakantiewerk bij Marinus Twijzel

Burgemeester Oebele Brouwer van Gemeente Achtkarspelen doet deze vakantie allerlei vakantiejobs erbij. Tijdens het zomerreces heeft de burgervader iets meer tijd vrij en wil hij lokale bedrijven en mensen beter leren kennen. Afgelopen week had hij zijn eerste baantje bij Melktap ‘Molke en Huning’ van biologisch Melkveebedrijf Marinus in Twijzel. Om 5.30 stond de burgemeester in de melkput van Marinus.

“Ik heb het er druk mee komende weken! Niet dat ik de illusie heb dat ik echt een verschil maak in die paar uren die ik meewerk hoor. Misschien loop ik de mensen nog wel het meest voor de voeten!”, lacht Brouwer. “Maar de gesprekken, horen wat er echt speelt in een bepaalde sector, de mensen achter een bedrijf leren kennen, dat vind ik het allermooiste en ontzettend waardevol.”

De komende weken staan er verschillende baantjes op de planning. Van werken in de zorg tot en met de voeten in de (spreekwoordelijke) klei bij een hoveniersbedrijf. Van meehelpen bij zwemles tot visites rijden met een veearts. “Ik kreeg zoveel uitnodigingen. Helaas lukt het me niet om op alle uitnodigingen in te gaan. Ik heb ervoor gekozen om zoveel mogelijk verschillende dingen te doen. Volgend jaar maar weer!”, aldus burgemeester Brouwer.

Foto: © Binne-Louw Katsma / Gemeente Achtkarspelen.

Burgemeester Achtkarspelen doet vakantiewerk bij Biologisch Melkveebedrijf Marinus
Deel dit op:
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *