De Kruidhof

Deze maand is De Kruidhof in Buitenpost weer open voor het publiek. Een bijzonder jaar voor het museum, want zij bestaat alweer 90 jaar. Dit wordt gevierd met feestelijke acties.

Jubileumjaar
Normaal openen in april de deuren van De Kruidhof voor publiek maar i.v.m. coronamaatregelen gaat het 90e tuinseizoen in juli van start. Bezoekers van 90 jaar en ouder kunnen het hele seizoen gratis naar binnen. Vanaf 1 juli is er een nieuwe thematuin te bewonderen. Als aanvulling op de oude cultuurgewassen is er in samenwerking met het Werkverband Friese Rassen een tuin aangelegd met Friese landbouwgewassen.

Grootste botanische collectie van West-Europa
De geschiedenis van Botanische tuin De Kruidhof begint in 1930 als gestart wordt met een proeftuin voor groenten en fruit. Later richt de proeftuin zich meer op het kweken van kruiden. 90 jaar later is deze botanische tuin de enige hortus van Fryslân en herbergt ze de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. Er is een museumwinkel die is gevuld met schitterende (tuin)boeken, huisgemaakte verzorgingsproducten, honing, streekproducten en exclusief tuingereedschap. In de Verkooptuin vind je een groot aanbod aan kruiden, fruitbomen, groenteplanten, heesters en andere bijzondere vaste planten. In het Tuincafé kun je weer genieten van huisgemaakte en biologische producten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de oogst uit de tuinen. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de educatieve speeltuin met veel zand en water.

Bezoek je De Kruidhof?
Ben je van plan een bezoek te brengen aan De Kruidhof? Bekijk dan vooraf de actuele openingstijden op www.dekruidhof.nl . Hier vind je ook de coronamaatregelen die De Kruidhof genomen heeft.

Lees ook: De Kruidhof opnieuw voor 5 jaar geregistreerd als museum.

De Kruidhof opent 90e tuinseizoen
Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *