De Kruidhof

De Hortus van Fryslân, De Kruidhof in Buitenpost heeft haar registratie in het Musemregister voor vijf jaar veiliggesteld. ‘Opname in het Museumregister is van groot belang voor een museum,’ zegt wethouder Max de Haan. ‘Met dit kwaliteitskeurmerk weten bezoekers wat ze van het museum kunnen verwachten en het is een waardering voor alle medewerkers en vrijwilligers, dankzij hen is De Kruidhof een uithangbord voor de gemeente Achtkarspelen.’

De Kruidhof kreeg uitgebreide screening 

Musea worden elke vijf jaar op hun kwaliteit, professionaliteit, collectiebeleid en bedrijfsvoering getest. Bij goedkeuring volgt opname in het Nederlands Museumregister. De Kruidhof kent een historie van 90 jaar en is sinds 2000 een geregistreerd museum met als hoofdcollectie de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. Na een uitgebreide screening volgde ook dit jaar een goedkeuring door de Stichting Nationaal Museumregister.

Collectie geneeskrachtige kruiden

De hoofdcollectie van De Kruidhof bestaat uit geneeskrachtige kruiden. Voor een museale collectie moeten al deze planten goed zijn beschreven en moeten als het ware als een schilderij voor de toekomst bewaard worden. Dit betekent dat zowel het zeer zeldzame rozenkransje alsook de hele gewone brandnetel onderdeel zijn van deze collectie. Er wordt veel aan gedaan om deze planten in stand te houden. De Kruidhof heeft hiervoor een collectiebeheerder aangesteld. Een deel van de collectie is toegankelijk op de website van De Kruidhof www.dekruidhof.nl.

Opening nieuwe seizoen

De winkel en verkooptuin zijn geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 uur tot 16:00 uur. De tuinen gaan vanaf 1 juli weer open voor publiek. Informatie over activiteiten en workshops die dit jaar georganiseerd worden volgt binnenkort.

De Kruidhof opnieuw voor 5 jaar geregistreerd museum
Deel dit op:

Eén gedachte over “De Kruidhof opnieuw voor 5 jaar geregistreerd museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *