Foto: © De Kruidhof hortus van Fryslân

Op Koningsdag, zaterdag 27 april 2019, organiseert De Kruidhof in Buitenpost weer een feestelijke Koningsdagmarkt. De markt is in de Verkooptuin en is net als de tuinen en het IJstijdenmuseum tegen een gereduceerd tarief te bezoeken.

Naast de eigen uitgebreide plantencollectie kruiden, groente, fruitbomen en vaste planten vind je dit jaar op de markt een collectie perkplanten en hanging baskets, lifestyle en buiten- kookartikelen, honing en bijenproducten, informatie van de imker en stenen en fossielen van het IJstijdenmuseum. Ook voor tuinadvies kun je op de markt terecht. Daarnaast is er een proeverij van huisgemaakte likeuren en kruidenhapjes van kruiden uit eigen tuinen.

Kinderactiviteiten op De Kruidhof

Kinderen kunnen een insectenhotel of een vogelhuisje maken en of zich uitleven op het springkussen, een ritje op een pony maken, een kunstwerk van Kienhout maken samen met een kunstenaar of zich laten schminken. Natuurlijk is de speeltuin ook de hele dag geopend. In het tuincafé en op het zonnige terras kun je terecht voor heerlijke huisgemaakte lekkernijen, broodjes en verse soep.

Entree volwassenen € 4,00, en voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar € 2,00. Toegang tot en met 4 jaar of bezoek met Museumkaart of abonnement is gratis. De Kruidhof is geopend van 10.00 – 17.00 uur.

In het dorp Buitenpost zijn op deze dag allemaal feestelijke activiteiten waaronder een vrijmarkt in de ochtend. 

Feestelijke Koningsmarkt bij De Kruidhof hortus van Fryslân
Deel dit op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *