Foto: © www.myfootprints.nl

Op 19 mei 2019 vindt weer de Hap & Stap voorjaarseditie van de Foodwalk tussen Buitenpost en Kollum plaats. De wandelroute in Noordoost Fryslân is circa 7 km waarbij wandelaars door het landschap van De Friese Wouden lopen tussen deze beide plaatsen. Deze editie kun je een deel van de route met kruidengids Tjitske Postma en Trudy Geeraets meewandelen. Zij laten zien waar de wilde kruiden op de route groeien en bloeien en vertellen erover. De deelnemende bedrijven op de route maken dit keer heerlijke hapjes en drankjes van wilde kruiden voor de wandelaars.

Hap en Stap kaarten zijn verkrijgbaar via de Facebookpagina van Foodwalk Buitenpost & Kollum of via Cadeau- en Streekwinkel Op ‘e Stâl in Buitenpost.

Bestel Hap & Stap kaarten online

Of bestel Hap & Stapkaarten direct online

Elk Hap & Stap event weer anders

Het is een vaststaande route en inmiddels bekend in dit deel van Fryslân. Toch is elke Hap & Stap editie anders aangekleed. Zowel door de natuur die in elk seizoen weer iets anders te bieden heeft onderweg, als ook op de locaties. De locaties bieden elke editie weer andere thema’s en bijzondere bijbehorende hapjes. Onderweg gebeurt er altijd wat. Waar je vorig jaar een rondleiding deed bij een imker, kun je in deze editie een stuk van de route met een kruidengids meewandelen.

Wandel de foodwalk met de IZI travel app

Op het gebied van wat er groeit en bloeit onderweg is vorig jaar, naast de bestaande folder, de gehele foodwalk gedigitaliseerd via de IZI travel app. Je kunt met deze app de route lopen en onderweg luisteren wat er allemaal langs de route aan eetbare planten, bomen en struiken staan en er wordt informatie gegeven over de locaties. Zo kun je hem ook op je eigen moment lopen met familie, vrienden of voor een bedrijfsuitje, of gewoon op een mooie zondagmiddag als je hier spontaan zin in hebt. Tevens kun je de route in een andere richting lopen, je zult zien dat er weer hele andere dingen opvallen.

Het leuke van de Hap & Stap edities is dat elke locatie op de route open is en je daar met de Hap & Stapkaart een verrassend hapje kunt proeven. “Bij Het Tuincafe, Cadeauwinkel Op ‘e Stal, De Muzykpleats, basisschool de Mienskip en Bloemenparadyske maken we deze keer iets met wilde kruiden. Maar natuurlijk mag je de route ook lopen zonder Hap & Stapkaart en bepaal je op de locaties zelf wat je wel en niet wilt proeven. Vaak is er altijd wel koffie of thee verkrijgbaar. Overigens zijn zonder deelname aan het Hap & Stap event de hapjes en drankjes bij de bedrijven tegen een vergoeding per stuk verkrijgbaar. Met de kaart hoef je enkel je kaart te laten stempelen op de locaties om daarna te genieten van al het lekkers”, aldus Tjerkje van der Laan van Bloemenparadyske.

De Hap & Stapkaarten kosten €12,50 per stuk (kinderen betalen €5,-per kaart). 

“Wat de hapjes zijn deze keer blijft natuurlijk een verrassing, maar via facebook geven we wel steeds een tipje van de sluier, dus volg ons daar. De wilde kruiden zullen over je tong springen en dansen”.

Foodwalk Hap & Stap voorjaarseditie 2019: op stap met een kruidengids
Deel dit op:
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *