Stichting Fryske Frucht roept ook dit najaar bezitters van appelbomen op om appels die anders ongebruikt blijven te doneren aan Fryske Frucht. Van alle verzamelde appels zal de Fryske Frucht appelsap editie 2018 worden geproduceerd, alweer de vijfde editie van dit heerlijke streekproduct. Appels kunnen worden ingeleverd bij één van de zeven inleverpunten. Peren zijn ook welkom. De inzamelperiode wordt op 13 oktober feestelijk afgesloten met een Plukfeest.

Zeven inleverpunten

Appels kunnen – tijdens openingstijden – worden ingeleverd bij:

  • Restaurant De Koningshof in Heerenveen;
  • Restaurant Het Spijshuys in Boornbergum;
  • Restaurant & Partycentrum De Pleats in Burgum;
  • Restaurant De Herberg van Smallingerland in Rottevalle;
  • Café Marktzicht in Drachten;
  • COOP supermarkt in Nieuwehorne en bij;
  • Halte It Griene Nêst in Sumar.

Appels rapen

Dit jaar bestaat er ook de mogelijkheid om bij It Griene Nest in Sumar de reeds gevallen appels te rapen om op deze manier geen enkele appel te missen. Bezoekers of passanten die dit leuk vinden worden van harte uitgenodigd om op deze wijze hun appeltje bij te dragen. Appels rapen én inleveren bij It Griene Nest kan op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10-16 uur, er is horeca aanwezig.

Allereerste Fryske Frucht krant

Vanaf september is onder andere bij diverse bij Fryske Frucht partijen zoals horeca en verkooppunten de allereerste Frucht krant verkrijgbaar. Daarin onder andere een overzicht van alle ‘Fryske Frucht punten’, meer informatie over dit duurzame fruitinitiatief en het verhaal van twee samenwerkingspartners: Fruit Yn Fryslân en de Hoogstambrigade van Landschapsbeheer Fryslân.

Fryske Frucht Appel-inzamelperiode in volle gang
Deel dit op:
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *