Tuinen Verbinden lezing

Een groene omgeving waarin verschillende soorten bloemen, planten, struiken en bomen zo zoveel mogelijk dieren een thuis bieden, dat is waar het bij biodiversiteit om gaat. Zo’n groene omgeving vol leven is natuurlijk goed voor plant en dier. En even zo goed voor ons. Want groen verbindt! Hoe eenvoudig en leuk het is om de eigen omgeving tot een verbindende groene ruimte te maken, laten Jan Willem Zwart van de Kruidhof en Greetje Cnossen van het Nordwin College zien. Zij geven tijdens een inspirerende lezing tal van voorbeelden en praktische tips om onze omgeving aantrekkelijker te maken.

De lezing van Jan Willem Zwart en Greetje Cnossen is een van de activiteiten van het project Tuinen Verbinden. Tuinen Verbinden is een initiatief van Stichting Wrâldfrucht en Commissie Brommels! Samen met verschillende partners vragen zij aandacht voor het vergroten van de biodiversiteit in particuliere tuinen, erven en openbaar groen. Door particulier en openbaar groen beter aan te laten sluiten bij het landschap, wordt de natuur in de eigen woonomgeving versterkt.

De projectpartners laten met praktijk voorbeelden en diverse activiteiten zien hoe de biodiversiteit versterkt kan worden. Zo worden er bijvoorbeeld tuinmetamorfoses gerealiseerd, openbaar groen heringericht en cursussen voor tuineigenaren gegeven.

Op tuinenverbinden.nl leest u er alles over.

De lezing “Groen, groener, groenst” is op vrijdag 22 maart 2019 om 20:00 uur in De Schierstins in Feanwâlden. Entree inclusief consumptie is € 2 per persoon. Reserveren is niet nodig.

Groen, groener, groenst: lezing over tuinen die verbinden
Deel dit op:
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *