Bramenbier Read & Hitsich van It Lulke Wiif

Afgelopen zaterdag is de eerste fles ‘Read & Hitsich’ van It Lulke Wiif uitgereikt aan Agatha Miedema van Simmerfruit uit Noardburgum. Simmerfruit teelt en oogst het belangrijkste ingrediënt van dit bier: de braam. Het bramenbier heeft hetzelfde regionale karakter als hun eerste wichterbier ‘Heechblond’. Net als de wichter groeien bramen ook volop in de Wâlden in de elzensingels en houtwallen. It Lulke Wiif is een idee van een vriendenploeg uit De Friese Wouden. Hiervoor hebben ze in 2015 Brouwerij de Freonskip opgericht.

Met de braam als ingrediënt valt de “Read & Hitsich” net als de “Heechblond” onder het Wâldpyk keurmerk van stichting Wrâldfrucht. Een keurmerk wat de vrienden met trots uitdragen! Het basisrecept is bedacht door wijlen meesterbrouwer Rein Zwerver, de man waar het hele bieravontuur van de vriendengroep in 2015 mee begon. Het bier wordt momenteel gebrouwen door de Harlinger havenbrouwerij het Brouwdok. Read & Hitsich is net als het nieuwe glas vanaf begin december verkrijgbaar bij alle bekende adressen.

Kijk op www.itlulkewiif.frl voor meer info.

Foto: Luc Holwerda (L) en Marcel Smit (R) overhandigen Agatha Miedema de eerst fles IT LULKE WIIF Read & Hitsich (© Janet Holwerda).

IT LULKE WIIF lanceert bramenbier ‘Read & Hitsich’ uit de Wâlden
Deel dit op:
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *