Johannes van der Wal uit Burgum is de winnaar van het tweede Fryske Frucht Appeltsje. Hij ontving de prijs uit handen van wethouder Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen tijdens het Fryske Frucht Bloesemfeest dat werd gehouden in Openluchtmuseum en Themapark De Spitkeet in Harkema.

Wijnhandel CRU68 van Johannes van der Wal

Johannes van der Wal uit Burgum van CRU68 is de winnaar van het tweede Fryske Frucht Appeltsje. Johannes verzorgt al bijna twee jaar de distributie van de Fryske Frucht appelsap maar is daarnaast vooral ook een betrokken en zeer enthousiaste ambassadeur: hij laat nieuwe partijen graag kennismaken met Fryske Frucht en het verhaal er achter. Johannes denkt graag mee en komt regelmatig met tips of ideeën. Johannes is daarmee een belangrijke schakel en helpt Fryske Frucht op deze wijze verder bij de doorontwikkeling en het vergoten van het draagvlak.

Fryske Frucht Appeltsje

Het Fryske Frucht Appeltsje is een blijk van waardering voor die persoon of partij die (het afgelopen jaar) op positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan het vergroten van het draagvlak, de naamsbekendheid en/of de marketing en doorontwikkeling van Fryske Frucht en daarmee ook een positieve bijdrage heeft geleverd aan de toeristische ontwikkeling van de Friese Wouden ‘Land van Natuurlijk Ritme’. Het Fryske Frucht Appeltsje is gemaakt door kunstenaar Jan Hooghiemstra en wordt jaarlijks uitgereikt door de burgemeester of wethouder tijdens het Fryske Frucht Bloesemfeest.

Fryske Frucht zet zich in voor oude appelbomen in De Friese Wouden

Fryske Frucht wil de oude appelbomen in de Friese Wouden behouden en stimuleert de aanplant van nieuwe appelbomen. Daarnaast verzamelt Fryske Frucht appels – die anders niet gebruikt worden – om daar samen het erkende Wâldpyk streekproduct Fryske Frucht appelsap van te maken. Fryske Frucht wil een voorbeeldfunctie vervullen en organiseert jaarlijks een bloesem, pluk-, en oogstfeest. Op deze manier wil Fryske Frucht bijdragen aan het promoten van de Friese Wouden: bezoekers maken middels het fruit kennis met deze prachtige streek.

www.fryskefrucht.frl

Johannes van der Wal wint tweede Fryske Frucht Appeltsje
Deel dit op:
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *