Fryske Frucht Appeltaartwedstrijd 2018

Op zondagmiddag 25 november 2018 van 13.00-15.00 uur organiseert Stichting Fryske Frucht voor de vierde maal de wedstrijd ‘Wie bakt de Lekkerste Appeltaart van Friesland?’ De wedstrijd is onderdeel van het jaarlijkse oogstfeest dat dit jaar plaatsvindt in Thialf Heerenveen. Er kunnen maximaal 25 taartbakkers meedingen naar deze eretitel, zij moeten een dag van tevoren hun taart inleveren bij Thialf. Opgave is nog mogelijk en bezoekers zijn van harte welkom.

Aanmelden appeltaartwedstrijd

Deelnemers kunnen zich tot 19 november aanmelden via de link op Facebook of via info@fryskefrucht.frl.

Deskundige jury onder leiding van meester-kok Alber Kooy

De taarten zullen worden beoordeeld door de deskundige jury die bestaat uit meester-kok Albert Kooy, pomoloog Nynke Zijlstra, chef-kok Jouke Piet Drijfhout en Alie Jonker, de winnares van vorig jaar. De winnaars krijgen een diner, lunch of een high tea aangeboden bij een van de bij Fryske Frucht aangesloten horeca.

Vijfde editie Fryske Frucht Appelsap

Tijdens het oogstfeest wordt ook de vijfde editie van de Fryske Frucht Appelsap gepresenteerd: de Fryske Frucht Appelsap 2018. De eerste toost zal worden uitgebracht door wethouder Hans Broekhuizen van de Gemeente Heerenveen. Hij zal ook de prijzen uitreiken aan de winnaars van de appeltaartwedstrijd.

Over Fryske Frucht

De basis van Stichting Fryske Frucht is eenvoudig: zoveel mogelijk appels inzamelen in Friesland. Appels waar anders niets mee gedaan wordt en zo de verspilling van dit heerlijke fruit voorkomen. De focus qua appels verzamelen ligt met name op de Friese Wouden omdat daar van oudsher veel appelbomen en oude appelrassen aanwezig zijn. Fryske Frucht wil dit Friese erfgoed behouden én uitbreiden door het aanplanten van nieuwe appelbomen. Fryske Frucht maakt en distribueert Fryske Frucht Appelsap, een heerlijk en duurzaam streekproduct waar iedereen zijn of haar appeltje aan kan bijdragen.

www.fryskefrucht.frl

 

Foto: Fryske Frucht Appeltaartwedstrijd 2017 (© Fryske Frucht).

Wie bakt de Lekkerste Appeltaart van Friesland 2018?
Deel dit op:
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *