Pingokaas Marinus

Afgelopen voorjaar kreeg de familie Marinus van biologisch melkveebedrijf Marinus in Twijzel het Wâldpyk-keurmerk uitgereikt voor hun biologische rauwe melk. Deze melk verkopen ze uit de Melktap Molke en Huning in hun zelfbedieningswinkel direct aan de weg (de N355, Tsjerkebuorren 43). Van deze melk laten ze een eigen Pingokaas maken. Een nieuwe lichting kaas is weer verkrijgbaar in het winkeltje.

De melk van de koeien van Marinus bevat meer omega 3 vetzuren (gezonde vetten) dan de gewone melk. Ook bevat deze meer vitamine E en ijzer. Deze verschillen zijn gerelateerd aan de weidegang en laag geconcentreerd voer voor onze koeien; zoals de biologische richtlijnen voorschrijven.

De kaas wordt niet gepasteuriseerd. En er wordt geen calciumchloride, salpeterzuur en geraffineerd zout aan toegevoegd. Daarom heeft de kaas een heerlijke natuurlijke smaak!

Biologisch Melkveebedrijf Marinus

Naast dat de familie Marinus een biologische bedrijfsvoering hanteert, springen ze zorgvuldig om met de landschapselementen op hun land. De typische dykswâlen en elzensingels waar De Friese Wouden om bekend staat houden ze in stand. Dit vergt periodiek onderhoud en Marinus is dus voornemens om dit typische ‘Wâldenlandschap’ verder te vergroten op hun land . Verder is het bedrijf voor een deel zelfvoorzienend in stroom via zonnepanelen en pompen ze zelf water uit de grond dat ze gebruiken voor het bedrijf en het dagelijks leven. En daarnaast levert het bedrijf prachtige boerenproducten, die mensen gemakkelijk op het boerenbedrijf kunnen aanschaffen via de zelfbedieningswinkel.

Pingokaas van de rauwe melktap Molke en Huning weer verkrijgbaar
Deel dit op:
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *